Пятница
10.05.2024
09:49
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    КЗ "Мануйлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів"
    Главная » 2019 » Октябрь » 30 » Місячник шкільних бібліотек
    11:37
    Місячник шкільних бібліотек

    ТВОРЧИЙ ЗВІТ

    ПРО ПРОВЕДЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО МІСЯЧНИКА

    ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕК

    «Бібліотека Нової української школи –

    простір для освітніх можливостей кожного учня»

     

    З 01 по 31 жовтня 2019 року  у КЗ «Мануйлівська ЗОШ І-ІІІ ст.» пройшов  Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек Місячник пройшов під гаслом «Шкільна бібліотека є невід’ємною частиною Нової української школи і її завдання – задовольняти і розвивати інформаційні потреби і запити учнів, сприяти цікавому проведенню дозвілля, допомагати вчителеві серед безлічі документів обирати якісні нові видання для роботи на концептуальних засадах НУШ».

    У плані місячника відбулося багато цікавих заходів, уроків мужностей та презентацій. Учні школи та вчителі мали можливість взяти участь у цих заходах. Всі щодня знайомилися з цікавою інформацією виховного змісту, що відповідало зазначеній темі дня. Кожен день був присвячений конкретній темі та заходам, що допомогли ближче познайомитись з патріотичним вихованням, цікаво та з користю провести час.

    Місячник шкільної бібліотеки в школі розпочався з інформаційного повідомлення про план проведення заходів в рамках Всеукраїнського місячника на загальношкільній лінійці.

    Для учнів 2-3 класів проведений бібліотечний урок «Книжковий дім – бібліотека, це затишок думок святих». Учні переглянули відеоролик «Історія створення книги» та взяти участь у вікторині.

       Для учнів школи був проведений читацький марафон: «Читаємо без зупинки»

    До дня працівника освіти був змайстрований читацький паркан «Цей день по праву всім належить вчителям». А також був проведений конкурс на кращу театральну постанову на тему «Нова школа майбутнього»

    Під девізом «Ми підручник зберігаємо і вчасно перевіряємо» відбувся рейд-огляд, наслідком якого стало оформлення екрану за рубриками «Книги дякують», «Книги скаржаться».

        До бібліотеки завітали найменші читачі,  учні 2 класу, і для них була організована подорож «Знайомство з будинком, де живуть книги». Діти із захопленням та цікавістю слухали розповідь бібліотекаря про казковий дім, де живуть різноманітні книжки, на завершення намалювали казкових героїв.

    До дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці, яку здавна вважають покровителькою Запорозького козацтва, був проведений загальношкільний виховний захід – квест «Козацька слава». Екскурсія на гору Корсак-Могилу.

    Команди «Корсачата» та «Українські отамани», мандруючи станціями квесту, показали свою винахідливість, талант та волю до перемоги; закріпили свої знання з історії козацтва, майстерно зробили козака з допоміжних матеріалів, малювали козацьких ватажків, вправно перевозили  своїх побратимів на імпровізованих конях, розгадували ребуси, доповнювали прислів’я, збирали пазли, співали козацькі пісні, та зварили смачнючий козацький куліш, який із задоволенням покуштували. Вражень у дітей було море, настрій веселий, стомлені та щасливі поверталися у школу. Свято вдалося на славу!

           У рамках місячника була проведена  благочинна  акція «Подаруй бібліотеці книжку». Акція  навчила дітей, що гарні вчинки обов'язково повертаються.

    Без глибокого і систематичного пізнання народної духовної і матеріально-побутової культури неможливо формувати нові ціннісні орієнтації в умовах Нової української школи. Наш громадянський обов’язок – задіяти цей потенціал у формуванні національної свідомості, засобами книги виховати любов до рідної землі, гордість за свій народ, який має високі моральні якості, славне героїчне минуле, багату творчу спадщину.

    Лейтмотивом проведених заходів Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек стало утвердження думки: «Ми живемо в Україні, тому повинні знати і шанувати історію, традиції і культуру своєї держави. Завдання нашого покоління – не забути людей, які своїм героїзмом і подвигом довели свою любов і відданість українському народу».

    Бібліотека – це світ відкриттів, світ творчості, де формується читач-творець. Використовуючи різноманітні форми роботи, шкільний бібліотекар робить все, що від нього залежить, для того, щоб усі читачі – учні, вчителі, адміністрація школи, батьки були переконані в тому, що шкільна бібліотека є орієнтиром у світі знань.

    Майже всі заходи проводились в співпраці із педагогічним колективом школи.

    На завершення місячника його учасники утвердились у думці, що Нова українська школа без нової сучасної шкільної бібліотеки не відбудеться, адже шкільна бібліотека – це саме те місце, де щодня для спільної роботи зустрічаються учні, вчителі і бібліотекарі, де здобуті на уроках знання складаються у дітей у цілісну картину світу. І саме в бібліотеці діти отримують практичні навички пошуку потрібної інформації, вміння працювати з нею, – абсолютно необхідні як запорука застосування теоретичних знань на практиці і навчання протягом усього життя.

    Просмотров: 272 | Добавил: srggdzh | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *: